Ana içeriğe atla

diyetisyen merkezi ( bursa diyetisyeni )

İYİ BİR BESLENMEYE SAHİP OLMAK NEDEN ÖNEMLİDİR?

Dengeli bir diyet yemek, sağlık ve esenlik için çok önemlidir. Gıda, vücudumuzun büyümesi ve düzgün çalışması için kalori, proteinler, esansiyel yağlar, vitaminler ve mineraller sağlar. İyi sağlık için doğru miktarda besin sağlamak için çok çeşitli gıdalara ihtiyacımız var. Sağlıklı bir diyet sağlıklı yaşam için bir anahtardır.
Uygunsuz gıda alışkanlıkları hastalığa neden olabilir:
İyi beslenmeyi teşvik eden gıdalar ve diyet kalıpları, insan sağlığında özetlenmiştir. Sağlıksız beslenme, diyetle ilgili birçok hastalık riskini artırır. Beslenme ve beslenmenin önemli rol oynadığı ölüm, hastalık ve sakatlığın başlıca nedenleri arasında koroner kalp hastalığı, inme, hipertansiyon, obezite, Tip II diabetes mellitus, osteoporoz, safra kesesi hastalığı, demans ve beslenme anemisi sayılabilir.

Sağlıksız beslenme Obezite ve NCD'ye yol açabilir:
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, çocukların% 25'i aşırı kilolu. Aşırı kilolu ve obez çocuklar, Tip II Diyabet, Yüksek tansiyon, Eklem ağrısı, Yüksek kolesterol ve Kardiyo damar hastalığı gibi büyük sağlık sorunları için daha büyük risk taşırlar. Tam tahıllı hububat veya baklagiller gibi meyveler ve sebzeler gibi besleyici yoğun gıdalar, çocukluktaki obeziteyi önlemeye ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sağlamaya yardımcı olabilir.
İyi Beslenme Önerileri: 
  • Emzirme ve Bebek Beslenmesi: Bebek besleme kılavuzları, sağlık çalışanlarına doğumdan 2 yaşına kadar sağlıklı beslenmeyle ilgili en güncel bilgileri sağlar. Bu, emzirme, bebek formülü hazırlama ve yarı katı gıdaların tanıtımı ile ilgili tavsiyeleri içerir. https://diyetisyenmerkezi.com/diyet-kültürü/f/0-1-yaş-bebek-beslenmesi
  • Sebzeler ve Meyveler bir zorunluluktur: Çocuklar, düzgün bir şekilde büyümek ve gelişmek için taze meyveler, sebzeler, tam tahıllar, et, balık ve yeterli kaloriler gibi çeşitli besleyici yoğun gıdalara ihtiyaç duyarlar.
  • Kalsiyum alınmalıdır: Kalsiyum çocuklar için daha önemlidir. Yeterli bir kalsiyum alımı, genç büyümeye yardımcı olacak ve sonraki yaşamda kemik kaybı riskini azaltacak optimum kemik yoğunluğunu artırır.

Çocukların yeme şekli, çocukluk, ergenlik döneminde ve hayatlarının geri kalanında büyüme ve sağlığını etkiler. İyi beslenme ayrıca yeme bozukluğu, obezite, diş boşluğu ve demir eksikliği anemisi gibi çocuk ve gençlerin önlenmesine yardımcı olur. PEM (Protein Enerji Malnütrisyon), Dehidrasyon, adet düzensizlikleri, zayıf kemik sağlığı, yaralanma riskleri, kötü akademik performans ve yeme bozukluğu riskini arttırmak gibi beslenme yetersizliği hastalıklarının önlenmesinde sağlıklı beslenme ve iyi beslenme çok önemlidir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

www.diyetisyenmerkezi.com

Çoğu kişinin beslenmesine dikkat ettiği fakat buna rağmen kilo veremediğini görüyoruz. Bunun nedeni gerçekten "Su içsem yarıyor" mu? Yoksa yaptığımız küçük yanlışlar mı? Hadi sizde bize gelin bu zorlaştıran küçük yanlışları birlikte bulalım ve çözelim Siz de hikayenizi gelip anlatırsanız size uygun diyet programınızı fırsat ucretlendirme ile hazırlarız. Dyt.Nursena Ardalı Osmangazi Bursa Diyetisyenmerkezi Sağlıklı Günler Diler. www.instagram.com/dyt.nursenaardali www.facebook.com/dyt.nursenaardali www.diyetisyenmerkezi.com www.bursadiyetisyeni.com

DİYET VE YAŞAM TARZI İLE KRONİK HASTALIKLARIN ÖNLENMESİ

Düzenli beslenme ve fiziksel aktivite, sağlığın korunmasının anahtarıdır. Obezite, diyabet, kardiyovasküler hastalık, çeşitli kanser türleri, osteoporoz, vb. Gibi metabolik bozukluklar, yanlış gıda uygulamaları ve egzersiz eksikliğinden kaynaklanır. Sağlıklı ve sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir diyet ve fiziksel aktivite gereklidir. Sağlıklı beslenmeyi sürdürmek için gerekli besinlerle beslenmek ve gerekli fiziksel aktiviteyle enerji alımını dengelemek yaşamın her aşamasında gereklidir.  Obezite  - Fiziksel aktivite ve yüksek enerjiden (enerji, şeker, nişasta ve katı yağlardan fazla kaloriden) dolayı enerji tüketimindeki azalmanın obezite salgınının ana belirleyicisi olduğu yönündeki dengesizliktir. Yağda yüksek oranda bulunan yiyeceklerin ve şeker içerisindeki yüksek içeceklerin azaltılması ve fiziksel aktivitenin arttırılması sağlıksız kilo alımını önleyebilir. Diyabet -  Özellikle tip II diyabet aşırı kilo alımı, aşırı kilo, obezite ve fiziksel hareketsizlikten kayn

DİYET DUASI